Що робити, якщо почав боліти шлунок?
Що робити, якщо почав боліти шлунок?
Народ, підкажіть, будь ласка, що робити, якщо раптом почав боліти шлунок? Останнім часом таке стало траплятися частіше, хоча їм наче все те ж саме, що й завжди. Біль то з’являється, то зникає, але після їжі зазвичай стає начебто краще. Може, в когось із вас було щось схоже?
Re: Що робити, якщо почав боліти шлунок?
А ви знаєте, що проблеми із шлунком можуть бути на нервовому грунті. Мені колись виписували заспокійливе. І, допомогло. Треба намагатися менше нервуватися. Як то кажуть, що усі проблеми від нервів ) .
Якщо тебе часто турбує шлунок, варто спробувати легку дієту, виключити жирне, смажене та гостре. У мене теж колись почалися подібні проблеми, і лікар порадив зменшити кількість кави та солодощів. І ще, дуже допомагає пити більше теплої води або трав'яного чаю – ромашка, наприклад, чудово заспокоює шлунок.
- БатькоМахно
Шлунок може сигналізувати про різні проблеми — від простої реакції на якусь їжу до гастриту чи навіть виразки. Зазвичай, перший крок – це справді дієта, як тут вже радили, і спостереження за тим, яка їжа викликає дискомфорт. Ще варто звернути увагу на стрес – іноді саме він викликає проблеми з травленням. Але якщо біль постійний і не зникає, краще не затягувати і обов’язково пройти обстеження, наприклад, зробити гастроскопію.
Можу порадити звернутися до гастроентеролога Штика Алла Ігорівна. Я нього був. Гастрит лікував. Прийом коштував первинний 500 грн, вторинний 450-250. Можете на сайте ще уточнити.
Можу порадити звернутися до гастроентеролога Штика Алла Ігорівна. Я нього був. Гастрит лікував. Прийом коштував первинний 500 грн, вторинний 450-250. Можете на сайте ще уточнити.