Простатит - як лікувати?
Простатит - як лікувати?
Хлопці, вибачайте за делікатне питання, але, може, хтось стикався з проблемами простатиту? Останнім часом почав відчувати дискомфорт при сечовипусканні, і це, чесно кажучи, хвилює. Чув, що простатит може мати різні причини і не завжди пов'язаний з віком. Може, хтось підкаже, як краще діяти? Чи потрібно обов'язково до уролога, чи, може, є якась домашня медицина.
- БатькоМахно
Re: Простатит - як лікувати?
Так, я теж мав таку проблему кілька років тому. Спочатку не надавав значення, але з часом стало тільки гірше. Дійсно, краще не зволікати й відразу звернутися до уролога, бо самостійне лікування часто не дає результату. Уролог призначив аналізи й підібрав лікування. Зараз усе добре. Але, хочу ще сказати, що, крім лікування, я ще й змінив спосіб життя – менше стресу та більше руху.
Простатит буває як бактеріальним, так і небактеріальним, тому без обстеження важко визначити, яка саме форма і як її лікувати. Уролог може порекомендувати також додаткові процедури, як-от масаж простати чи фізіотерапію. До того ж, у деяких випадках допомагає і дієта, наприклад, зменшення вживання алкоголю й гострої їжі.
Лікування простатиту залежить від типу захворювання та його причин. Простатит може бути бактеріальним (гострим або хронічним) і небактеріальним (частіше хронічним).
Якщо це бактеріальний простатит, то призначають антибіотики та протизапальні препарати.
Якщо небактеріальний простатит, то тоді призначають теж протизапальні, масаж простати, теплові процедури - тобто те, що може поліпшити кровообіг.
Ну і, звичайно, відмова від гострої їжі, побільше пити рідини, відмова від алкоголю. Ну і, особиста гігієна.
Якщо це бактеріальний простатит, то призначають антибіотики та протизапальні препарати.
Якщо небактеріальний простатит, то тоді призначають теж протизапальні, масаж простати, теплові процедури - тобто те, що може поліпшити кровообіг.
Ну і, звичайно, відмова від гострої їжі, побільше пити рідини, відмова від алкоголю. Ну і, особиста гігієна.