Як правильно організувати переїзд за кордон?
Як правильно організувати переїзд за кордон?
Планую разом із чоловіком переїзд до Італії на тривалий термін. Маємо купу речей — від одягу до побутової техніки, дещо з меблів, книжки, дрібна електроніка й багато іншого. Знаю, що можна скористатись міжнародними перевезеннями, але ніколи з цим не стикалась. Підкажіть, як це все організувати без зайвого клопоту, які компанії надійні, скільки часу зазвичай займає транспортування і які документи потрібні для оформлення. Хочу уникнути ризиків — втрат, пошкоджень чи неприємностей на митниці. Буду вдячна за детальний досвід або рекомендації від тих, хто вже пройшов через подібне.
Re: Як правильно організувати переїзд за кордон?
Я якраз маю досвід — перевозив свої речі з Києва до Барселони. Дуже важливо знайти компанію, яка має досвід у міжнародних перевезеннях саме побутових речей. Мені допомогли з пакуванням, надали коробки, все промаркували й підказали, як краще оформити перелік речей. Не виникло жодних проблем із митницею, бо документи були підготовлені правильно, з урахуванням усіх вимог. Доставили вчасно, зв'язок із менеджером був постійний. Раджу не обирати найдешевший варіант, бо сервіс справді має значення. Особливо добре, коли компанія несе відповідальність за цілісність речей і гарантує збереження.
Скажи, будь ласка, чи ти страхував вантаж окремо? І чи зберігав ти якісь речі у себе в Україні, чи все відправив одразу? Бо в мене є дещо, що потрібно на постійній основі, а щось може ще зачекати.
Ми вирішили відправити все одразу, аби не платити за зберігання. Але я пораджу компанію, яка справді допомогла пройти весь процес перевезення особистих речей за кордон, перевезення особистих речей в іншу країну, міжнародні перевезення особистих речей https://www.cargo-ukraine.com/mizhnarod ... ih-rechej/ без зайвих нервів — Кий Авіа Карго. На їхньому сайті є вся інформація: як проходить процес, що потрібно мати для оформлення, як запакувати речі тощо. Вони чітко пояснюють кожен етап, консультують по документах, пропонують послугу пакування, працюють із різними країнами. Я спокійно займався своїми справами, поки вони вирішували логістику. Все дійшло в ідеальному стані, нічого не загубилось і не було пошкоджень. Тому рекомендую саме їх — відповідальні, пунктуальні й уважні до деталей. Таку якість зараз знайти не так просто.