Що робити, якщо почав боліти шлунок?

Теми про здоровий спосіб життя, фітнес, дієти, косметику та догляд за собою.
Вартовий

Що робити, якщо почав боліти шлунок?

Повідомлення Вартовий »

Народ, підкажіть, будь ласка, що робити, якщо раптом почав боліти шлунок? Останнім часом таке стало траплятися частіше, хоча їм наче все те ж саме, що й завжди. Біль то з’являється, то зникає, але після їжі зазвичай стає начебто краще. Може, в когось із вас було щось схоже?
Lissi

Re: Що робити, якщо почав боліти шлунок?

Повідомлення Lissi »

А ви знаєте, що проблеми із шлунком можуть бути на нервовому грунті. Мені колись виписували заспокійливе. І, допомогло. Треба намагатися менше нервуватися. Як то кажуть, що усі проблеми від нервів ) .
Страж

Повідомлення Страж »

Якщо тебе часто турбує шлунок, варто спробувати легку дієту, виключити жирне, смажене та гостре. У мене теж колись почалися подібні проблеми, і лікар порадив зменшити кількість кави та солодощів. І ще, дуже допомагає пити більше теплої води або трав'яного чаю – ромашка, наприклад, чудово заспокоює шлунок.
БатькоМахно

Повідомлення БатькоМахно »

Шлунок може сигналізувати про різні проблеми — від простої реакції на якусь їжу до гастриту чи навіть виразки. Зазвичай, перший крок – це справді дієта, як тут вже радили, і спостереження за тим, яка їжа викликає дискомфорт. Ще варто звернути увагу на стрес – іноді саме він викликає проблеми з травленням. Але якщо біль постійний і не зникає, краще не затягувати і обов’язково пройти обстеження, наприклад, зробити гастроскопію.
Можу порадити звернутися до гастроентеролога Штика Алла Ігорівна. Я нього був. Гастрит лікував. Прийом коштував первинний 500 грн, вторинний 450-250. Можете на сайте ще уточнити.
Відповісти